Galvos plovimas – kaip nepažeisti plaukų? – Greenas Salonas

Galvos plovimas – kaip nepažeisti plaukų?

Norint džiaugtis sveikais ir gražiais plaukais, reikia tinkamai jais rūpintis. Vienas iš svarbiausių jų priežiūros ritualų – plaukų ir galvos plovimas. Neužtenka vien tik gero šampūno, reikia mokėti tinkamai juo naudotis. Keletas patarimų, kaip taisyklingai atlikti plaukų plovimą:

1. Šampūną rinkitės atsižvelgdami į galvos odos, kondicionierių – į plaukų tipą.

Ekspertai pataria šampūnu trinkti tik galvos odą, o susidariusias putas paskirstyti per visą plaukų ilgį, papildomai šampūno nededant. Kadangi galvos odai tenka didesnis kontaktas su šampūnu, tad rinkitės šampūną atsižvelgdami į jos tipą. Plaukų kondicionieriaus funkcija plaukų minkštinimas, maitinimas, drėkinimas, tad šias priemones rinkitės pagal tai, ko reikia jūsų plaukams.

2. Leiskite šampūnui suputoti tarp delnų.

Šampūną pilant tiesiai ant plaukų, plaukai žalojami didesne plaunamųjų medžiagų koncentracija. Meistrai pataria nedidelį šampūno kiekį įsipilti į delną, praskiesti jį nedideliu vandens kiekiu ir tik tuomet paskirstyti ant galvos odos. Nenaudokite priemonės daugiau nei reikia, nes tai gali būti pleiskanų atsiradimo priežastis.

3. Pasirinkite tinkamą vandens temperatūrą.

Viena dažniausių daromų klaidų – per karšto vandens pasirinkimas. Karštas vanduo aktyvina riebalinių liaukų veiklą, taip skatinamas spartesnis riebalavimasis. Ekspertų nuomone, plaukus derėtų plauti šiltu vandeniu, o baigus procedūrą, perskalauti vėsesniu vandeniu. Vėsesnis vanduo pagerina galvos odos kraujotaką, plaukai tampa lygesnis ir labiau žvilga.

4. Švelniai nusausinkite plaukus nesukdami jų į rankšluostį.

Grubus trinimas rankšluosčiu gali pažeisti plaukų folikulus, plaukų kamieno paviršių. Švelniai nusausinkite plaukus rankšluosčiu. Geriausia rinktis labai geros sugerties audinius, kad kuo mažiau mechaniškai veiktumėte plaukus.

Ekspertai perspėja, kad žiemos metu plaukams reikia intensyvesnės priežiūros. Žema temperatūra, vėjas, drėgmė – nemenki išbandymai tiek galvos odai, tiek plaukams.

Keletas patarimų, kaip rūpintis plaukais vėsiojo sezono metu:

1. Stenkitės rečiau naudoti plaukų džiovintuvą. Drėgmės netekimas – viena pagrindinių problemų. Tam turi įtakos ne tik dažnesnis feno naudojimas, bet ir šildomas patalpų oras, temperatūrų kaita. Norint išvengti sausėjančių plaukų, vertėtų plaukus džiovinti natūraliai, o jei tai neišvengiama – kuo vėsesne oro srove. Truputį ilgiau užtruksite, bet taip plaukai bus mažiau žalojami.

2. Rinkitės šaltajam sezonui tinkamas plaukų priežiūros priemones. Kaip sezoniškumas matyti mūsų spintoje, taip ir plaukų priežiūra turi savo dėsningumus. Šaltuoju metu rinkitės labiau maitinančias nei drėkinančias priemones. Dažniau naudokite maistingomis medžiagomis praturtintas kaukes, balzamus, plaukų aliejus.

3. Neužmirškite natūralaus pluošto galvos apdangalo. Šaltis, vėjas siaurina galvos odos kraujagysles. Dėl šios priežasties sulėtėja kraujotaka, o tada plaukų svogūnėliai prasčiau aprūpinami maisto medžiagomis. Plaukai silpsta, sausėja, gali pradėti slinkti. Tad kepurė –būtinas aksesuaras, apsaugantis plaukus nuo žalingo aplinkos poveikio.

4. Jei dažote plaukus, stenkitės apsilankyti pas plaukų stilistą prieš šalčius. Plaukų dažymas – nemažas stresas plaukams, o šaltas oras, temperatūrų pokyčiai tai dar labiau sustiprina.