Plaukų priežiūra žiemą

Ekspertai perspėja, kad plaukų priežiūra žiemą yra sudėtingesnė ir reikalauja daugiau dėmesio. Žema temperatūra, vėjas, drėgmė – nemenki išbandymai tiek galvos odai, tiek plaukams.

Keletas patarimų, kaip rūpintis plaukais vėsiojo sezono metu:

1. Stenkitės rečiau naudoti plaukų džiovintuvą. Drėgmės netekimas – viena pagrindinių problemų. Tam turi įtakos ne tik dažnesnis feno naudojimas, bet ir šildomas patalpų oras, temperatūrų kaita. Norint išvengti sausėjančių plaukų, vertėtų plaukus džiovinti natūraliai, o jei tai neišvengiama – kuo vėsesne oro srove. Truputį ilgiau užtruksite, bet taip plaukai bus mažiau žalojami.

2. Rinkitės šaltajam sezonui tinkamas plaukų priežiūros priemones. Kaip sezoniškumas matyti mūsų spintoje, taip ir plaukų priežiūra turi savo dėsningumus. Šaltuoju metu rinkitės labiau maitinančias nei drėkinančias priemones. Dažniau naudokite maistingomis medžiagomis praturtintas kaukes, balzamus, plaukų aliejus.

3. Neužmirškite natūralaus pluošto galvos apdangalo. Šaltis, vėjas siaurina galvos odos kraujagysles. Dėl šios priežasties sulėtėja kraujotaka, o tada plaukų svogūnėliai prasčiau aprūpinami maisto medžiagomis. Plaukai silpsta, sausėja, gali pradėti slinkti. Tad kepurė –būtinas aksesuaras, apsaugantis plaukus nuo žalingo aplinkos poveikio.

4. Jei dažote plaukus, stenkitės apsilankyti pas plaukų stilistą prieš šalčius. Plaukų dažymas – nemažas stresas plaukams, o šaltas oras, temperatūrų pokyčiai tai dar labiau sustiprina.