Kaip paskatinti plaukų augimą? – Greenas Salonas

Kaip paskatinti plaukų augimą?

Ne paslaptis, kad sveiki, tankūs ir ilgi plaukai kiekvienos moters siekiamybė. Moteris, turinti gražius išpuoselėtus plaukus, savaime laikoma gražuole. Verta įdėti šiek tiek pastangų, kad galėtume džiaugtis akį traukiančiu ir pasitikėjimo suteikiančiu savo aksesuaru.

Moterims, norinčioms turėti ilgus plaukus, pravartu žinoti, kad plaukų augimui turi įtakos tiek išoriniai, tiek vidiniai faktoriai. Svarbu savo brangiai „augmenijai“ paruošti „tinkamą dirvą“.

Pirmiausia reikia stebėti ir reguliuoti savo mitybos racioną. Mityba – vienas svarbiausių faktorių, norint turėti sveikus ir ilgus plaukus. Augimo procesui svarbu gauti papankamą kiekį bantymų, tad valgykite įvairių riešutų, vištienos, žuvies patiekalų.

Ne ką mažiau svarbūs veiksniai – bendra sveikatos būklė ir fizinis aktyvumas. Mažas fizinis aktyvumas turi įtakos medžiagų apykaitai, o jai lėtėjant tai anksčiau ar vėliau atsispindės plaukų augimo greičiui. Prasčiau aprūpinami maistingomis medžiagomis, plaukai lėčiau auga, ima sausėti, skilinėti, slinkti. Be to, stresas ir įtampa taip pat menkina plaukų gyvybingumą ir grožį.

Optimizavus vidinius resursus, galime tikėtis, kad naudojant tinkamas kosmetikos priemones, paskatinsime plaukų augimo procesą.

Keletas patarimų, kaip išoriškai stimuliuoti ir kaip paskatinti plaukų augimą:

1. Kasdien pamasažuokite galvos odą, nes tai aktyvina mikrokraujotaką – plaukų šaknys bus geriau aprūpinamos maisto medžiagomis. Masažuoti galite tiek pirštų pagalvėlėmis, tiek naudojant specialius įrankius ar šukas.

2. Rinkitės tinkamas plaukus stiprinančias ir augimą skatinančia priemones. Naudokite kosmetikos priemones, kurių sudėtyje rasite biotino, kofeino, bambuko, varnalėšų ir kitų aktyviųjų ekstraktų.

3. Neužmirškite naudoti plaukus maitinančių natūralių kaukių, kurių sudėtyje būtų augalinių aliejų kaip amlų, dilgėlių, avokadų, juodųjų knynų, migdolų, ricinų ir kt.

4. Reguliariai lankykitės pas plaukų stilistą. Sveiki plaukai greičiau auga, o delsiant apsilankyti pas kirpėją, pažeistus plaukus reikės labiau patrumpinti.