Sausėjantys plaukai? Kaip to išvengti?

Norint, kad plaukai atrodytų gyvybingi ir sveiki – reikia įdėti nemažai pastangų juos puoselėjant. Sausėjantys plaukai dažniausiai įtakojami netaisyklingų jų priežiūros įpročių. Pateikiame keletą pagrindinių klaidų, dėl kurių plaukai praranda natūralų drėgmės balansą:

1. Netinkamas šampūno pasirinkimas. Jei jūsų plaukai linkę sausėti, naudokite kuo natūralesnį šampūną. Geras šampūnas – pirmasis žingsnis sveikų ir gražių plaukų link. Sintetiniai putokliai, silikonai ir kiti priedai „skausmingai“ atsiliepia tiek galvos odos būklei, tiek plaukų grožiui. Taigi, rinkdamiesi šampūną, įsitikinkite, kad jo sudėtyje yra drėkinamąjį poveikį turintys komponentai.

2. Per dažnas plaukų trinkimas. Nors dažnam plaukų trinkimas yra kasdienė procedūra, tačiau tai gali būti ir viena iš sausėjančių plaukų priežasčių. Dažnai veikiant šampūnu galvos odą ir plaukus, pažeidžiamas natūralus apsauginis lipidų sluoksnis, plaukai tampa labiau pažeidžiami ir sausėja. Stenkitės plaukus plauti tik tuomet, kai to išties reikia.

3. Plaunate plaukus karštu vandeniu. Itin karštas vanduo gali pažeisti plaukų paviršių, taip juos išsausindamas. Taigi trinkdamiesi plaukus naudokite šiltą, tačiau ne per karštą vandenį.

4. Mechaniškai žalojate plaukus. Intensyvus šlapių plaukų trinimas rankšluosčiu, šukavimas gali pažeisti plaukų paviršių. Stenkitės su šlapiais plaukais elgtis atsargiau, nes būtent drėgni plaukai yra labai pažeidžiami. Sausų plaukų savininkėms patariama rinktis tik geros kokybės plaukų šukas ar šepečius, plačiai išdėstytais šereliais, kurie mažiau pažeidžia plaukų paviršių.

5. Nevengiate karšto plaukų modeliavimo. Plaukų džiovinimas karštu oru, tiesinimas ar garbanojimas karštomis žnyplėmis daro neigiamą įtaką bet kokio tipo plaukams. Būtent dėl karščio plaukai netenka drėgmės ir ilgainiui išsausėja. Dėl to patariama vengti itin dažno plaukų modeliavimo karščiu. Jei be jo išsisukti neįmanoma – nepamirškite naudoti apsauginių priemonių.

6. Nesaugote plaukų nuo neigiamo aplinkos poveikio. Juos veikia ne tik karštis, bet ir šaltis bei dažna temperatūrų kaita. Intensyviai veikiami šių veiksnių sausi plaukai ilgainiui ima lūžinėti.

7. Nepakankamai maitinate ir drėkinate plaukus. Reguliarus plaukų kaukių naudojimas tarsi pažadina plaukų gyvybingumą ir apsaugo nuo sausėjimo. Kaukės aprūpina vitaminais ir maistinėmis medžiagomis ne tik galvos odą, bet ir plaukų svogūnėlius. Tad turėdamos laiko, palepinkite plaukus įvairiomis kaukėmis.

8. Netinkmai maitinatės. Daugeliu atveju mūsų išorinė sveikata ir grožis prasideda viduje. Ši taisyklė galioja ir kalbant apie plaukus, todėl jei ramybės neduoda sausi plaukai, reikėtų atidžiai įvertinti ir savo mitybos įpročius, o racioną papildyti baltymų turinčiu maistu.