Pagrindinis akcentas sveika galvos oda ir geras kirpimas – Greenas Salonas

Pagrindinis akcentas sveika galvos oda ir geras kirpimas

Sausa oda, varginantis tempimo jausmas, dažnai peraugantis į nervingą niežulį, neretai lydimas sausu pleiskanojimu. Kaip spręsti tokias problemas, pas kokių rūšių specialistus kreiptis, ką vartoti ar ką keisti savo įpročiuose? Tai dažnai užduodami klausimai, nes vis daugiau žmonių su tuo susiduria. Pabandysiu pateikti išvadas, remiantis savo ilgamete patirtimi, įgytu išsilavinimu, bei nuolatiniu bendradarbiavimu su chemikais, kosmetikos kūrėjais bei medicinos atstovais. Pirmiausia, visi pamatome pleiskanas ant rūbų ir tuoj pat skubame diagnozuoti. O statistiškai tik apie 10 % su pleiskanojančia oda turinčių žmonių, turi tikras medicinines problemas. Visais kitais atvejais turime reikalų su jautria, sausa ir sudirginta oda.Tokios problemos dažniausia kyla dėl netinkamų higienos įpročių, nekokybiškų kosmetikos priemonių ir galų gale dėl drėgmės trūkumo visame organizme.

Ar vienodos problemos užklumpa vyrus ir moteris? Taip! Tiesiog moterys imlesnės patarimams, daug anksčiau pradeda reaguoti ir dar, jos dažniau lankosi salone ir yra tokių procedūrų kaip plaukų dažymas, vartotojos. Plaukų dažymo metu oda visada švelniai nupilinguojama, o jei salone naudojama kokybiška kosmetika, tai ir padrėkinama papildomai, todėl kuriam laikui efekto pakanka. Tuo tarpu vyrai salonuose dažniausiai tik kerpasi, ir tikrai nevisuose gauna papildomai odos šveitimo ar drėkinimo paslaugą. Klausite, ką daryti? Atsakymas paprastas – reikia prižiūrėti odą! Rinktis itin tausojančią kosmetiką, geriausia tinkančią jautriai ar sausai odai, reguliariai švelniai nušveisti (galima ir savarankiškai ir paprašyti papildomos paslaugos pas savo kirpėją), jei nepakanka, pavartoti specialiai papildomai drėkinančius produktus ir žinoma rūpintis bendrai organizmo būkle, t.y. vartoti pakankamai vandens.

Labai svarbu suprasti, kad tai nėra liga, nesigąsdinti ir tuo labiau nesigėdinti. Tai odos būklė arba prigimtinis tipas. Ir jūs ne vienas turite tokių bėdų! Greenas salono filosofija remiasi principu -dažniausiai pakanka nustoti žaloti! Mes jau 5 metai atsisakome plaunančios kosmetikos, kuri sausina ar žaloja odą, visiškai atsisakėme agresyviųjų sulfatų. Esame sukūrę švelnų rūgštinį odos šveitiklį, o jautriausiems sistemą, kaip nušveisti odą mechaniškai. Ir tam visiškai nebūtina skirti daug laiko. Greenas SPA erdvėse tokias paslaugas galite gauti kiekvieno kirpimo metu. Mylintys savo darbą specialistai noriai pakonsultuos ir dėl kasdieninės priežiūros. Tik nemanykit, kad imamės daktarų funkcijos, kalbu apie iš esmės sveiką odą! Visai kita kalba, kai turime reikalų su diagnozėmis: psoriaze, seborėja ar grybeliu. Kirpėjas negydo tokių ligų, bet gali jas atpažinti ir paskatinti jus kreiptis į specialistą. Tais atvejais gydytojas parenka aktyvius medikamentus, tačiau kasdieninė priežiūra vis tiek tampa jūsų asmeninės atsakomybės dalykas, nes juk negalime nuolat vartoti vaistų, tai irgi turi pasekmes ir gali gan rimtai išbalansuoti kitas odos funkcijas. Greitas gyvenimo tempas, nuolat patiriamas stresas, didelė kosmetikos įvairovė ar perteklinis jos vartojimas ir taip labai įtakoja mūsų organizmą. Šiandieną tai sukelia jau matomų problemų, bet jos tikrai išsprendžiamos, tiesiog reikia kartu su savo kirpimo meistru dirbti ta pačia kryptimi.