Galvos odos šveitimas – švarios odos ir gyvybingų plaukų receptas

Švari oda – ne tik sveikos odos, bet ir sveikų plaukų prioritetas. Galvos oda nors ir padengta tankiais plaukais, menkai kuo skiriasi nuo odos, dengenčios kūną, veidą. Ji sudaryta iš trijų pagrindinių sluoksnių: raginio, epidermio, dermos. Tai gyva struktūra, kurioje vyksta nuolatinis ląstelių atsinaujinimas, galvos oda visiškai atsinaujina per 3-4 savaites. Esant subalansuotam procesui, pasišalinančių ląstelių galime ir nepastebėti, tačiau nemažai veiksnių neigiamai veikia odos būklę ir išbalansuoja jos funkcionavimą. Suintensyvėjusio ląstelių atsinaujinimo viena iš pasekmių – pleiskanotumas. Deja, ant galvos odos kaupiasi ne tik negyvų ląstelių sluoksnis. Taip pat nusėda daugelis naudojamų kosmetikos kaip sauso šampūno, plaukų formavimo ir kitų priemonių likučių. Visi šie veiksniai apsunkina odą, neleidžia jai kvėpuoti, sutrikdo medžiagų apykaitą. Tai gali paskatinti odos porų užsikimšimą, uždegiminius procesus. Suprastėjus medžiagų apykaitai, silpnėja plaukų svogūnėliai, o tai gali atsiliepti plaukų augimo greičiui, intensyvesniam plaukų slinkimui.

       Ar būtina atlikti galvos odos šveitimą?

Kadangi ant galvos odos nusėda nemažai kosmetikos likučių, aplinkos teršalų, negyvų odos ląstelių, specialistai rekomenduoja reguliariai atlikti galvos odos pylingą. Šveitimas leis greitai ir kokybiškai nuvalyti odą, pašalti nešvarumus. Švari galvos oda greičiau pasisavina veikliąsias grožio priemonių medžiagas. Esant geresnei medžiagų apykaitai, plaukų svogūnėliai geriau aprūpinami maistu ir deguonimi – plaukai stiprėja, sparčiau auga.

       Kokį odos šveitimą pasirinkti?

Abrazyvų galvos odos šveitimui galima pasirinkti įvairių. Šveičiamąja medžiaga gali būti naudojama druska, cukrus, riešutų kevalų dalelės, sintetinės granulės, rūgštys ir kt. Renkantis šveitiklį, svarbu įvertinti odos būklę, nes grubi medžiaga gali pažeisti jautrią odą. Esant jautresnei galvos odai, svarbu pasikonsultuoti su specialistu ir rinktis tinkamiausią ir efektyviausią priemonę.

       Ar dažnai reikia atlikti galvos odos pylingą?

Odos šveitimo dažnumas labai priklauso nuo odos būklės. Naudojant įvairias modeliavimo priemones, sausus šampūnus vertėtų procedūrą reguliariai pakartoti kas porą savaičių. Esant normaliai galvos odos būklei, galvos odą rekomenduojama nuvalyti kas 3-4 savaites.

       Ar galima galvos šveitimo procedūrą atlikti grožio salone?

Greenas grožio salone galite atlikt galvos odos detoksikacijos ritualą. Procedūros metu derinant klientui individualiai parinktas priemones, atliekamas giluminis odos valymas, negyvų ląstelių, kosmetikos likučių pašalinimas. Procedūros metu gerinama kraujotaka, lengvėja plaukų svogūnelėlių aprūpinimas deguonimi ir maisto medžiagomis. Po šio ritualo Jūsų galvos oda atsigaus, kvėpuos, geriau ir giliau pasisavins naudingas medžiagas.