Blogybės, žalojančios natūralų plaukų grožį – Greenas Salonas

Blogybės, žalojančios natūralų plaukų grožį

Tikriausiai nėra moters, kuri nesirūpintų savo plaukais. Kiekviena nori sveikų, žvilgančių, akį traukiančių plaukų. Deja, neužtenka išsirinkti tinkamą šampūną… Pateikiame keletą kasdieninių plaukų priežiūros klaidų, kurių išvengus džiaugsitės sveikesniais plaukais.

Netinkama plaukų apsauga

Plaukams kenkia aukšta temperatūra, todėl būtina naudoti apsaugines priemones nuo karščio. Jei plaukams nesuteikiame papildomos apsaugos jie sausėja, silpnėja. Kad nevargintų lūžinėjantys plaukai bei skilinėjantys galiukai, prieš juos formuodami, plaukus apsaugokite purškiama arba tepama apsaugine priemone.

Svarbu, nepersistengti ir saikingai jas naudoti, nes piktnaudžiavimas kosmetikos priemonėmis taip pat kenkia plaukams.

Drėgnų plaukų žalojimas

Drėgni plaukai ypač jautrūs ir lengviau pažeidžiami. Nešukuokite šlapių plaukų, vengdami agresyvaus mechaninio jų žalojimo. Plaukams sveikiausia išdžiūti natūraliai, jų neformuojant. Jei tokios galimybės nėra, naudokite plaukus minkštinančias ir šukavimą lengvinančias priemones. O šukavimui rinkitės retas šukas.

Jei naudojate plaukų džiovintuvą, nedžiovinkite jų iškart po nusausinimo rankšluosčiu. Leiskite jiems bent 15 min. pradžiūti natūraliai.

Netinkama plaukų priežiūra miegant

Poilsio metu, plaukai trinasi į audinius, vienas į kitą, o tai gali paskatinti plaukų lūžinėjimą. Kad taip neatsitiktų patariama plaukus lengvai supinti į kasą, neužveržiant galiukų gumyte. Be to, ekspertai nerekomenduoja eiti miegoti net ir drėgnais plaukais.

Netaisyklingas plaukų šukavimas

Plaukų šukavimas labai reikalingas sveikatinantis ritualas plaukams. Šukuojant masažuojama galvos oda, aktyvinama kraujotaka, todėl plaukai geriau aprūpinami maisto medžiagomis. Patariama plaukus pradėti šukuoti nuo galiukų ir palaipsniui kilti link viršugalvio, o ne atvirkščiai.

Dažnas sukeltų plaukų nešiojimas

Dažnai rišami plaukai į „uodegą“ ar kuodukus nėra pats geriausias pasirinkimas. Plaukų sukėlimas, įtempimas ir tvirtas surišimas gumyte silpnina plaukus. Patartina keisti plaukų šukuosenas į laisvesnes, gumeles keisti segtukais.