Pro padidinamąjį stiklą: silikonai

Plaukų žvilgesys – vienas iš sveikų plaukų bruožų, bet ar tikrai? Sveikų plaukų iliuzija dažnai sukuria pramoninėje kosmetikoje plačiai naudojami SILIKONAI. Tačiau, kas yra tie silikonai ir koks jų daromas poveikis plaukams? Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus.

Kas tie silikonai?

Tai naftos perdirbimo produktai, kurie dėl savo pigumo labai „išvešėję“ kosmetikos industrijoje. Neretai šampūnai, balzamai, plaukų formavimo priemonės Jie aptinkami šampūnuose, balzamuose, plaukų formavimo, dekoratyviose priemonėse ir dažnai slepiasi po pavadinimais, kurie baigiasi „-cone“,“-conol“,“- zane“, „-siloxane“. Pramoninėje kosmetikoje silikonai mėgstami dėl greito efekto: plaukai tampa slidūs, blizgūs. Tačiau minėti efektai turi savo kainą…

Koks jų poveikis?

Silikonai apgaubia plauką ir galvos odą deguoniui nelaidžia plėvele, kuri sutrikdo maistinių medžiagų ir deguonies pasisavinimą. Galvos oda ir plaukai dėl medžiagų trūkumo ima sausėti. Tai dažnai tampa jautrios galvos odos, slenkančių plaukų priežastimi.

Silikonai turi savybę kauptis ant plaukų – neatlaikę sankaupų plaukai lūžinėja, skilinėja galiukai. Be to, silikonai veiksmingi tik tuomet, kai jie yra naudojami pastoviai. Nebenaudojant kosmetikos su silikonais, išryškėja jų daroma žala: plaukai pradeda labai veltis, pūstis, šiauštis. Tikrai neprimena sveikų plaukų…

Kokia gali būti alternatyva?

Ekspertai teigia, kad neigiamo silikonų poveikio galima atsikratyti per 5-6 mėnesius, atsisakius kosmetikos su kenkėjiškais silikonų junginiais. O kosmetika be silikonų turi kur kas daugiau privalumų! Tai yra natūralus ir netrumpalaikis plaukų grožis ir gyvybingumas.

Natūralūs plaukų priežiūros produktai turi savo išliekamąją vertę, nes aprūpina plaukus ir galvos odą vertingomis medžiagomis. Sveiki plaukai ir galvos oda neatsiejama nuo tikro grožio ir visada bus madinga. Be to, plaukams natūralų blizgesį gali suteikti įvairūs augaliniai aliejai kaip argano, avokado, baobabų, makadamijų, brokolių sėklų, migdolų ir kt.