Vidinio ir išorinio grožio puoselėjimas karantino metu

Šį pavasarį pasaulį užklupusi COVID-19 pandemija iš tikrųjų mums davė didelių išbandymų. Mūsų kūnas šalia tradicinio sezoninio nusilpimo  taip pat jaučia visas baimes, nerimą dėl besikeičiančių sąlygų, kuriuos išgyvename karantino metu.

Kaip mes galime sau padėti? Priimti visa tai, kas vyksta ir prisitaikyti, atrasti šiame laikotarpyje privalumų ir padaryti tai, kam neturėjome laiko.

Taigi šiuo metu vidiniam ir išoriniam grožiui puoselėti tikrai galime skirti namuose laiko, kas mums bus savotiška meditacija ir be abejo suteiks optimizmo.

Šiame numeryje skirsiu dėmesį mūsų plaukams, kaip grožio, sveikatos, pasitikėjimo, autoriteto simbolį.


Plaukai mūsų viena iš vizitinių kortelių

Tiek vyrai, tiek moterys nori turėti sveikus, žvilgančius plaukus, tai yra viena iš svarbių įvaizdžio dalių. Kiekvienai epochai būdingas savitas suvokimas apie plaukų grožį.

Mūsų protėviai nuo seno suprato, kad sveiki plaukai – tai gamtos dovanotas turtas. Senais laikais apie žmogaus statusą, sėkmę, laimę būdavo sprendžiama iš plaukų. Žmonės stengdavosi, kad jie būtų vešlūs, stori, ilgi. Kuo didesnė apimtis, kuo daugiau žmogus turėdavo plaukų, tuo sėkmingesnis atrodydavo. Barzda simbolizavo vyro galią, ilgi ir tankūs plaukai – moters stiprybę. Buvo laikai, kai vyrai nešiodavo perukus kaip tam tikro statuso ženklą.

Dabartiniais laikais mada paprastėja. Prisitaikoma prie didelio gyvenimo tempo, ieškoma įvairių įvaizdžių variantų  nereikalaujančių didelės priežiūros kiekvieną dieną, tačiau turime nepamiršti, kad plaukai – viena mūsų vizitinių kortelių.


Parodyk savo plaukus, aš pasakysiu, kaip tu gyveni

Kiekvienas specialistas apžiūrėjęs Jūsų plaukus gali nesunkiai pasakyti kuo Jūs gyvenate, koks Jūsų gyvenimo būdas, tempas, aplinka, mityba, sveikata. Kai po karantino ateisite į salonus, norėtųsi ne tik Jums padėti su slenkančių plaukų ar slinkimo problemomis, kurias iššaukė stresas, vitaminų ar mineralų stoka,  bet ir pasidžiaugti pailsėjusiais plaukais nuo dažymų, tiesinimų, sukimų, pasidžiaugti Jūsų atrastomis namų grožio procedūromis, perskaitytomis knygomis ir idėjomis apie naujus įvaizdžius.

Kviečiu papildyti savo mitybos racioną baltymais, biotinu, geležimi, vitaminais A,B, D.  Įtraukite į savo valgiaraštį jūros dumblių, mielių dribsnių, raudonos mėsos, – tai padės Jūsų organizmui kovoti su slinkimu ar plaukų retėjimu. Įtrinkite plaukus simdosijų aliejumi prieš plovimą ir palaikykite valandą, palepinkite plaukus kavos ekstrakto, biotino turinčiais tonikais po plovimo. Atsiverskite mados žurnalus, paskaitykite įvairius mados tinklaraščius, kuriuose galėtumėte apsvarstyti naujas idėjas savo įvaizdžiui.


Plaukų slinkimas

Netekti iki 100 plaukų per dieną yra visiškai normalu, tačiau jei jaučiate, kad plaukų apimtis pastebimai mažėja, reikėtų susirūpinti.

Suaaktyvėjus plaukų slinkimui susidorokime su šia problema namuose. Karantino metu aš ir mano komanda intensyviai konsultavome ir konsultuojame žmones kaip padėti savo plaukams šį išskirtinai sudėtingą pavasarį.

Pirmiausia siūlome plaukų slinkimo problemą spręsti kompleksiškai: iš vidaus ir iš išorės, praturtinant  mitybą kolagenu, vitamin C, selenu, cinku, naudojant natūralias, odą ir plauką tausojančias priežiūros priemones, saugant save nuo streso ir skiriant profilaktiškai poilsio valandėles tik sau.


Antistresinė programa – geriausias būdas saugoti savo plaukus

Antistresinė programa – tai pajautimas savęs, įsigilinimas į savo poreikius, skyrimas laiko sau. Kiekvienam ramybę ir vidinį balansą sukurs skirtingi dalykai. Vienam labiau reikės masažo, vonios, geros muzikos, kitam – aktyvios treniruotės, subalansuotos mitybos ar tiesiog išsimiegoti ir save pamilti. Antistresinė programa susitinkant su savimi ir išmokstant mylėti save – ne tik saugos nuo plaukų slinkimo, bet apskritai suteiks ramybę ir puoselės mūsų grožį iš vidaus.


Plaukų augimas

Plaukų augimas priklauso nuo kiekvieno mūsų unikalaus organizmo ciklo ir skirstomas į tris pagrindines fazes: augimo fazė, nykimo fazė, ramybės fazė.

Apie 80% žmogaus plaukų yra augimo fazėje, kuri trunka  iki keturių metų, vėliau plaukas (apie 15% plaukų) pereina į nykimo fazę, kuri trunka kelias savaites, tuomet plaukas nebeauga, o folikulas po truputį juda link odos paviršiaus. Ramybės fazėje, trunkančioje keletą mėnesių, pradeda augti naujas plaukas, o senas iškrenta.

Plauko augimo ciklą kontroliuoja epidermio augimo faktorius, augimui įtakos turi įvairūs veiksniai, tokie kaip mityba, bendra sveikatos būklė, hormonai, antibiotikai, iš kurių didžiausią įtaką daro androgenai.

Plaukų augimą paskatinti gali sveika, subalansuota mityba, praturtinta spirulina, kuri yra pilnavertis baltymų šaltinis.  

Sausiems ir trapiems plaukams reikia pasirūpinti, kad netrūktų geležies, riebalų rūgščių. Šiuo atveju tiks įtraukti į dienos meniu  įvairių pieno produktų, kiaušinių, mielių dribsnių.

Vidutiniškas plauko augimas  yra 1cm per mėnesį. Pavasarį ir vasarą greitėja. Geras miegas taip pat turi teigiamos įtakos plauko augimui.


Plaukai  – moters apsauga, galia, grožis

Moters plaukuose – visa galia . Ne veltui sakoma, jog ilgus sveikus plaukus turinti moteris energetiškai gali apsaugoti visą šeimą, o vyras savo moteriai šukuodamas plaukus gali pasikrauti galios ir gauti apsaugą. Nuo senovinių laikų moterys skatinamos nekirpti plaukų, tikėta, jog  juose slypi santuokos galia.

Plaukai kaupia visą informaciją. Kodėl moteris baigusi kokį nors etapą nori nusikirpti plaukus, pakeisti šukuoseną, todėl, kad sąmoningai arba nesąmoningai jaučia, kad nori pradėti naują pradžią. Vyrai taip pat, išgyvenę didelį stresą nori pakeisti savo įvaizdį. Italai sako, jei tau bloga nuotaka, eik išplauk galvą, jei pas tave depresija, eik pas stilistą.

Taigi rūpinkimės savo plaukais, nes tai gamtos mums duotas turtas gražiam, harmoningam gyvenimui.


Sveiki plaukai – vyro galia

Vyrai dėl poreikio patenkinti medžiotojo instinktą savo gyvenime patiria nemažai streso, vidinį disbalansą. Prie visų kitų negalavimų atsiranda ir plaukų slinkimas bei plikimas. Ne vienas vyras plaukų slinkimo ir plikimo problemas išgyvena gan jautriai, nes plaukai vyrui nuo seno kurdavo autoritetingą įvaizdį. Priemonės, kurias sukuria grožio pramonė turės mažai naudos, jeigu nesukursime vidinės harmonijos ir ramybės savyje. Nes pro kaukolės įtemptą odą sudėtinga augti plaukams, kad ir kokiomis stebuklingomis priemonėmis teptume.


Sveikų plaukų priešai

Stresas, nemiga, prasta mityba, netinkamos priežiūros priemonės, antibiotikai, per karštas džiovinimas, – visa tai, kas žaloja Jūsų plauką.

Nuo senų laikų naudojamos įvairios kosmetinės priemonės, kad sustiprinti plauko svogūnėlį. Šiuolaikinė kosmetikos pramonė ir žaloja, ir daug galimybių siūlo. Ir čia filosofiškai kiekvienai savo klientei sakau: „žaloti nebegalima , sveikatinti !”, – kur kablelį dėsite Jūs?


Pavasaris atsineša grožį, kas bebūtų

Pavasaris atsineša magišką grožį, norą keistis, pradėti naujus etapus ir nieko nepadarysi, kas bebūtų. Taip jau yra. Lietuvoje ir pasaulyje turime sudėtingą neeilinę situaciją, tad šis pavasaris tampa sudėtingesnis įgyvendinant mūsų pokyčių norus. Tačiau grožio industrija ieško būdų kaip prisiderinti prie kiekvienos situacijos ir puoselėti grožį. Ir visų pirma kiekvienas iš mūsų grožį puoselėjame tiesiog mylėdami save ir savo artimus.

Simodsijų aliejus, alavijų gelis

Tonikas ir ampulės, kurios stiprina plauko svogūnėlį ir išorės biotinu ir aktyvių kavos ekstaktas