Stilistė Olga Wiseman: „Puoselėjimas savo grožio – geriausia antistresinė terapija“ – Greenas Salonas

Stilistė Olga Wiseman: „Puoselėjimas savo grožio – geriausia antistresinė terapija“

Belaukiant Kalėdų apie grožio ritualus namuose, apie tai, kas padeda įveikti liūdesį ir stresą kalbamės su stiliste, grožio salonų „Greenas“ viena įkūrėjų, knygos „Grožio galia“ autore Olga Wiseman.

Kokiomis nuotaikomis gyvenate belaukiant Kalėdų?

Žemė laukia Kalėdų. Miestai papuošti. O mes turime karantino laiką. Labai įdomus, keistas, svarbus ir ypatingas laikas. Daug ką keičiantis pasaulyje. Mes tarsi jaučiu patys sau darome spaudimą, kad turime jaustis laimingi, įtikinėjame save, kad mus džiugintų paprasti dalykai, kad vertintume tai, ką turime. Visa tai gerai, bet pirmas dalykas, ką turime padaryti, tai priimti, kad kitaip nebus ir nebijoti įvairių savo emocijų. Neslopinti savęs. Tuomet pavyks ir džiuginti patiems save. Visada sakiau, ir dar kartą pasikartosiu, kad mūsų išorinis grožis priklauso nuo mūsų vidinės būsenos. Nesuvaidintos. Kokios bebūtų madingos tendencijos, kokios aplinkybės mus beskatintų daryti  ar nedaryti kažko, liūdėti ar neliūdėti, matyti artimuosius ar ne, mes turime susiimti ir pasirūpinti savimi, išgirsti save, leisti sau būti visokiems, o tada pasistengti atrasti dalykus, kas natūraliai mums gali dovanoti džiaugsmą. Taigi Kalėdų belaukdama stengiuosi skirti laiko sau ir savo artimiesiems.

Kokiais ypatingais receptais pasidalintumėte, kurie Jums padeda subalansuoti save?

Atpalaiduojančios ritualinės vonios su eteriniais aliejais, žvakių šviesa, mėgstama muzika ir, žinoma, sportas. Subalansuota dienotvarkė ir rėžimas iš tikrųjų vieni pagrindinių dalykų gerai nuotaikai palaikyti. Tuomet atsiranda laiko ir knygoms, ir filmams, ir jaukiems pokalbiams, ir ypatingiems grožio ritualams namuose. Labai mėgstu jojobos eterinį aliejų. Keli lašai jo vonioje Jūsų odą daro šilkinę, o apelsinų eterinis aliejus maloniai tonizuoja ir liūdesio kaip nebūta.

Kaip ruoštis šioms šventėms, ar verta puoštis?

Tikrai verta. Kaip mes save paruošime šventėms, tokios jos ir bus. Mano klientai ir „Greenas“ komanda mato, kad kiekvieną kartą,  kai žmogus pasipuošia, šiek tiek skiria dėmesio sau, susišukuoja, pasidažo, iškart nuotaika keičiasi. Maloniai save nustebinkime, neskubėdamos sukūrusios naują makiažą sau, o jei nemokate to daryti, dabar puikus metas to išmokti. Specialistai konsultuoja, teikia video pamokas. Beje grožio salonai šiandien neperpildyti, kartais salonas būna skirtas tik Jums, taigi nepamirškime savęs belaukiant Kalėdų. Puoselėjimas savo grožio – geriausia antistresinė terapija.

Kokiomis dovanojimas patartumėte pasirūpinti savo artimiesiems?

Visų pirma būkime gražūs vieni kitiems. Juk ne veltui sakoma, jog grožis išgelbės pasaulį. Kokybiškos plaukų, kūno priežiūros priemonės, įvairūs aliejai, kaukės, tonikai – sveika ir naudinga dovana. Išmėginkite naujus produktus, pripildytus natūraliais ekstraktais, tausojančiais Jūsų natūralų grožį ir gamtą, taip padovanodami savo artimiesiems naujus potyrius. Teigiamos emocijos šiandien svarbiausia.

Foto Gintarė Užtupytė